Livserfarenheter

Några av mina skrivupplevelser

I arbetet som skrivcoach hjälper jag dig att komma vidare i din skrivprocess. Men vad har jag för skrivupplevelser och erfarenheter i mitt eget bagage?

År 2016 började jag min resa mot att bearbeta mitt liv som ofrivilligt barnlös. Jag gick en kurs i självbiografiskt skrivande och med hjälp av dagböcker började jag skriva ett manus om mitt liv med fokus på ofrivillig barnlöshet. Boken publicerades 2020 och fick namnet Barnlängtan.

År 2020 lät jag också andra kvinnor få möjlighet att skriva om sitt liv. Sjukdomen endometrios var orsaken till att jag och min man fick vänta många år innan vi fick vårt efterlängtade barn. En av tio kvinnor har sjukdomen endometrios och det finns fortfarande mycket okunskap om sjukdomen i samhället och i sjukvården, därför valde jag att skapa boken Mitt liv med endometrios - tjugo kvinnors livsberättelser.

I slutet av 2020 sjukskrevs jag för kraftiga stressymptom och bearbetade min nya tillvaro med stress, hjärntrötthet, svårigheter att minnas m.m. genom att skriva en skönlitterär bok under våren 2021 om en kvinna som befinner sig mitt i en utmattning och är mamma till en fyraåring. Boken heter Kanske möts vi igen och gavs ut av Sjöbergs Förlag år 2022. Den finns både som fysisk bok och som ljudbok.

Hösten 2021 har varit en utmaning för mig och mina anhöriga, då min man drabbades av tarmcancer och genomgick två stora bukoperationer. Också dessa upplevelser har jag bearbetat genom att skriva en skönlitterär bok om att drabbas av cancer, både utifrån den drabbades perspektiv och utifrån en anhörigs upplevelser. Detta manus finns nu hos flera förlag. I väntan på att få ge ut fler böcker, så hjälper jag gärna sig att komma vidare i ditt manus.

Vill du läsa mer om min väg till utgivning och få skrivtips? 

Beställa min e-bok FÖRFATTARDRÖMMAR gratis HÄR.Skrivcoach

© 2021 Skrivcoach - Ellinor Wikman
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!