Arbeta med mig

Vad kan jag erbjuda dig?

Min främsta uppgift som skrivcoach är att få dig att tro på det du skriver. Jag ger dig det stöd jag själv önskat få när jag kört fast med mina skrivprojekt.

För att du ska få prova på att ha mig som skrivcoach har jag skapat ett prova på paket. Det innebär att du sänder mig dina 6000 första ord i ditt manus. I mitt arbeta med ditt manus tittar jag på språk, karaktärer och dramaturgi. Du får två sidor text om ditt manus styrkor och utvecklingspotential, samt en stor mängd kommentarer i ditt manus.

Prova-på-omgång
Feedback på 6000 ord

Feedback via e-post.

Om du tycker om mitt sätt att arbeta efter prova-på-omgången är du varmt välkommen att fortsätta samarbeta med mig som skrivcoach. Du kan välja mellan tre olika paket: lilla paketet, mellan paketet och stora paketet.

Lilla paketet fungerar precis som prova-på-omgången.

Lilla paketet
Feedback på 6000 ord

Feedback via e-post.


Mellan paketet
Feedback på  12 000 ord

Feedback via e-post.

Mellan paketet fungerar precis som prova-på-omgången, men istället för att skicka in 6000 ord så sänder du 12 000 ord.

Zoom-möte (45 min)

som komplement till feedback via e-post med särskilt fokus på dramaturgi 

Utgiven: mars 2023                                                                              Utgiven: april 2022 finns även 

                                                                                                                    som ljudbok på Storytel


Några av mina skrivupplevelser

I arbetet som skrivcoach hjälper jag dig att komma vidare i din skrivprocess. Men vad har jag för skrivupplevelser och erfarenheter i mitt eget bagage?

Sommaren 2016 deltog jag i en onlinekurs i självbiografiskt skrivande och lärde mig otroligt mycket om den dramaturgiska kurvan. Med hjälp av dagböcker började jag skriva ett manus om mitt liv med fokus på ofrivillig barnlöshet. Boken publicerades 2020 och fick namnet Barnlängtan.

År 2020 lät jag också andra kvinnor få möjlighet att berätta om sitt liv med sjukdomen endometrios. En av tio kvinnor har sjukdomen och det finns fortfarande mycket okunskap om sjukdomen i samhället och inom sjukvården, därför valde jag att skapa boken Mitt liv med endometrios - tjugo kvinnors livsberättelser.

Våren 2020 också startskottet för mitt självbiografiska skrivande. Jag skickade mitt feelgoodmanus till förlag och lärde mig om hybridförlag den hårda vägen. Som så många andra trodde jag att jag fått ett mejl om traditionell utgivning där förlaget vill satsa på utgivning av min bok. Istället hade jag fått erbjudande om ett hybridavtal där jag förväntades betala 30 000 kr för att få boken utgiven.

Jag valde en annan väg och gav ut flera kortromaner 2020 och 2021 via Books on Demand. Detta är också något som jag har möjlighet att hjälpa dig med. 

År 2021 fick jag en refusering från ett förlag, men i mejlet fanns också ett utlåtande. Jag blev taggad att förändra mitt manus och skicka in det igen. Jag nådde inte hela vägen, men uppmanades att skriva ett nytt manus med mycket kärlek och personlig utveckling. Det ledde fram till min första utgivning via förlag. Samarbetet med förlagets redaktör var oerhört lärorikt och jag lärde mig mycket om karaktärsutveckling, språk och dialoger. 

I augusti 2022 startade en ny skrivresa då jag började studera på Skrivarlinjen via Sörängens folkhögskola i Nässjö. 

I mars 2023 gavs uppföljaren ut av förlag och 2024 är det dags för bok tre i samma serie.

Har du några frågor? Kontakta mig här!


Skrivcoach

© 2021 Skrivcoach - Ellinor Wikman
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!